Thursday, November 13, 2014

GRO Mati Ditembak

Berita ini hanyalah simulasi bagi assignment jurusan Kewartawanan atas talian.  Segala gambar, cerita dan video didalam berita ini adalah lakonan semata-mata.


Oleh Azyan Raihana Ramle


Shah Alam :  Seorang wanita ditemui mati dengan dua kesan tembakan dikepala di sebuah tapak pembinaan di Seksyen 15, Shah Alam, pagi tadi.

Ketua Polis IPP Shah Alam Deputi Superitenden Syed Aziz Syed Omar Jamalullail Al-Barakabakh, ketika ditemui mengesahkan penemuan mayat wanita itu oleh seorang pekerja warga asing di dalam sebuah kereta jenis Mercedes Benz hitam pada jam 7 pagi.

Beliau berkata pihaknya mengenalpasti mangsa sebagai Nadia Ahmed, 18, dengan kad pengenalannya beralamat di Ampatenang, Dengkil dan bekerja sebagai Pegawai Perhubungan Pelanggan (GRO) di Puchong.


Mangsa telahpun meninggal semasa dijumpaiMayat mangsa dibawa ke Hospital Shah Alam untuk dibedah siasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan, katanya.

Hasil siasatan mendapati terdapat  kesan lebam ditangan mangsa hasil daripada pergelutannya dengan penembak dan sepucuk revolver jenis Smith and Watson turut ditemui di dalam kereta tersebut.

Mangsa berkemungkinan ditembak beberapa jam sebelum mayatnya ditemui dan pihak polis menolak kemungkinan mangsa disamun kerana barang-barang milik mangsa didapati tidak hilang dan motif pembunuhan masih disiasat.


Orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat mengenai kejadian diminta untuk menghubungi mana-mana balai polis yang berdekatan bagi membantu siasatan.

No comments:

Post a Comment